Larch

Larix decidua – modřín opadavý

Máte komplexy a pocity méněcennosti? Očekáváte už dopředu, že se vám nic nezdaří? Nemáte dost sebevědomí?

Larch je určen pro vás, kteří máte málo sebevědomí. A tak se ze strachu ani nepokoušíte cokoliv uskutečnit. Převažuje u vás pocit méněcennosti i přesto, že určité schopnosti máte.

Larch se vám bude také hodit při chybějící sebedůvěře u zkoušek, pracovního pohovoru, apod…

V pozitivním stavu Larch jste odhodlaní a schopní  s reálným pocitem sebedůvěry. Nebojíte se nezdarů ani neúspěchů. Jste si vědomi svého potenciálu a děláte vše proto, abyste ho mohli vyjádřit. Jste energičtí a připravení riskovat. Věta „To nemůžu“ zmizí z vašeho slovníku.

Rada: Dokud se budete srovnávat s jinými, tak poměřujete sami sebe cizími měřítky a jste odděleni od svého vnitřního vedení. I vy jste dostali do vínku schopnosti a talent, které potřebujete, abyste objevili/naplnili svůj smysl života. Ty teď využívejte.

S čím si můžete Larch splést?

larchV negativním stavu Larch se vzdáváte spousty věcí kvůli svým pocitům méněcennosti. V negativním stavu Centaury nenásledujete svá přání, protože se příliš soustředíte na přání ostatních.

Ve stavu Larch pochybujete o své hodnotě na rozdíl od stavu Cerato, kdy pochybujete o své intuici.

Pochybnosti o svých schopnostech mohou být příznakem i  pro esenci Elm. Ty ale v tomto případě vznikají přetížením nadměrnou zodpovědností, kterou jste si naložili na svá bedra.

V negativním stavu Larch očekáváte neúspěchy/pochybení, protože se považujete za neschopné. V negativním stavu Gentian jste pesimističtí, protože snadno ztratíte odvahu – lehce se odradíte.

Pokud si nevěříte, že dokáže ze svého života něco udělat z pocitu ustrašenosti, můžete zvážit použití esence Mimulus.

Afirmace:

Moje sebevědomí je každým dnem větší a větší.

Věřím svému úspěchu.

Důvěřuji svým schopnostem a směle je používám.

Jsem úžasný člověk.

Každý člověk má stejnou hodnotu.

Vesmír mě podporuje při dosažení mých cílů.

Upouštím od zvyku – neustále se srovnávat s ostatními.